SOCIAL MEDIA

side to you, that I never knew

11. októbra 2017
Vždy som bola nespokojná s mnohými vecami na sebe. Či už to bol výzor, postava alebo povaha, ktorú mám. Nevedela som sa s tým akoby zžiť a cítila som sa fakt zle. Nemala som dostatok sebavedomia, bola som unavená z toho, že mi niečo stále vadí a sama seba som sa pýtala, kedy to už skončí.
Na začiatku školského roka som si povedala, že to nebudem robiť. Nebudem sa zameriavať na svoje nedostatky a prežijem úplne naplno posledný ročník strednej školy. Zhon, ktorý nastal hneď po prvom dni mi dal naozaj zabrať a ja som nejako nemala čas uvažovať nad vecami, ktoré sa mi inak neustále hmýrili v hlave.
Počas posledných týždňov sa toho toľko udialo, že mám poriadny zmätok v hlave a nejako ani sama neviem, čo sa deje. Pochopila som však viacero vecí, medzi ktoré sa ráta napríklad aj self-love. Nepotrebovala som si pozerať videá či čítať knihy o tom, ako nájsť cestu sama k sebe, pretože by mi to fakt nepomohlo. Potrebovala som niečo v živote, nejaký zlom, ktorý by ma vedel posunúť a pochopiť. A prišiel. Nečakane, tak, že som to ani neplánovala.
Pochopila som, že síce nevyzerám ako modelky z Victoria Secret, nemám tú najlepšiu povahu a niekedy som fakt neznesiteľná, som to ja. A iná nebudem. Nebudem sa meniť kvôli niekomu, komu sa to nepáči. Mám rada svoju povahu.
Zistila som, že aj napriek tomu, že som niekedy až moc dobrá na ľudí, ktorí si to nezaslúžia, mám dobrú povahu.

But there's a side to you
That I never knew, never knew
All the things you'd say
They were never true, never true
And the games you play
You would always win, always win - Adele

Som to totižto ja. Tá, ktorá vždy odpúšťa, vždy tu je pre iných a snaží sa byť tým najlepším, čo zo seba dokážem vydať. Dávam do vzťahov so svojimi priateľmi, najbližšími a tými, ktorých milujem úplne všetko. Mnohokrát som zdrvená, zničená a nechápem, prečo ľudia robia to, čo robia, no aj tak ja idem vždy do všetkého naplno. A to je niekedy chyba, ktorú som si vždy vyčítala. Vždy som si hovorila, prečo to robím, keď mnoho ľudí niečo také neopätuje.
Moja odpoveď? Som jednoducho taká. Iná už nebudem. Vždy sa snažím v ľuďoch vidieť len to dobro, aj keď viem, že mnohí sa nemenia a sú rovnakí, akí boli v minulosti. Aj tak to však pre nich urobím, pretože ich mám napriek všetkému rada.

12 komentárov :

  1. gratulujem k prijatiu seba samej, to je podľa mňa základ spokojnej mysle i tela, od toho sa odráža všetko ostatné :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Připadá mi, že jsi dost podobná mně. Taky jsem kolikrát hodná na lidi, kteří si to nezaslouží a bohužel si nemohu pomoct. Já se snažím přijmout taková jaká jsem už dlouho, ale pak vždy přijde někdo, kdo mě kompletně odsoudí kvůli tomu, že jsem tichá... a jsem zase se sebevědomím na nule. Je to těžké, snad to sebepřijmutí také někdy zvládnu :)

    LENN

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite to dáš! Mne to trvalo dlho, ale viem, že to stojí za to :)

      Odstrániť
  3. Mně občas moje nedostatky stále dělají problém, hlavě moje akné, ale postavu mám celkem dobrou a navíc přítel a rodina mě milují takovou, jaká jsem a to je pro stejně nejdůležitější.

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj,
    veľmi pekný článok a pripadá mi, že sa celkom podobáme :DD Ja tiež nemám rada svoje nedostatky, ktorých teda nie je málo, no snažím sa prijať taká, aká som. Dúfam, že sa mi to podarí ako tebe :)

    www.somnatthalie.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som rada, že nie som sama v tomto! :) Vidno, že nielen mne to robilo problém :)

      Odstrániť
  5. Přesně tak, fandím ti! Každý k tomu dojde nebo by měl dojít a je to pak všechno jednodušší. Prostě jsi taková jaká si a tvoje okolí tě tak zná, kdyby tě nebralo, tak by se s tebou třeba ani nebavili. Pěkně jsi to napsala :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi sa vciťujem do tvojich pocitov, keďže práve to isté prežívam. Je skvelé, že si to dokázala a si inšpiráciou pre ostatné baby! Len tak ďaľej:)

    https://lifeofbasicgirl.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť