SOCIAL MEDIA

101 days of happiness

15. júla 2017

Poznáte ten príjemný pocit, keď po horúcom letnom dni vyjdete v noci von? Ovanie vás príjemný chladný vzduch, ktorý však nie je až príliš studený a vám stačí len tričko. Prechádzate sa po strede cesty, pretože nikde nikoho nie je a vy máte ten pocit. Pocit, že žijete práve tu a teraz. Nie je nič úprimnejšie, ako ten pocit v noci či nad ránom, keď je ešte tma a vy sa tešíte, čo prinesie ďalší deň. Vyzúvate si topánky a cítite príjemne teplý asfalt, ktorý už pomaly chladne od predošlého horúceho dňa. Uvažujete nad tým, čo vám priniesol včerajšok a tešíte sa na ďalší deň. Ste akoby v strede, medzi dvoma dňami.


Presne tak ja cítim vďačnosť a šťastie. Je to niečo, čo neprichádza úplne každý deň, no aj počas tých ťažkých dní si musíte spomenúť, čo máte, za čo môžete ďakovať a. vďaka čomu môžete byť šťastí.
Ako som spomínala, niekedy to môže byť naozaj veľmi ťažké, spomenúť si, za čo ďakovať. Práve s tým vám môže pomôcť aj knižka 101 dní vďačnosti, ktorá vám pomôže uvedomiť si a spomenúť na to, čo je v živote dôležité a za čo môžete byť vďační.

Knižku som videla v kníhkupectvách už dávnejšie a veľmi ma zaujala. Dokonca som ju kúpila aj kamarátke na sviatok, pretože som vedela, že to bude jeden z tých darčekov, ktoré majú naozaj zmysel. Rovnako ako aj motivačný diár, motivačný školský diár či kalendár, o ktorých som písala, tak aj túto knižočku môžete nájsť na internetovom obchode vesele-veci.sk. Práve ich výrobky sú niečo, na čom ja som úplne závislá. Motivácia, vďaka a nadšenie pre prácu, ktorú robím. Presne to mi prinášajú aj motivačné diáre či iné produkty, ktoré som mala česť vyskúšať.

Výhodou knižky 101 dní šťastia je najmä to, že je malá, takže si ju môžete vziať všade so sebou. Nie je to však nutnosť, pretože knižka je tom základe, že si píšete iba ráno a večer. Nijako vás tak "neobmedzuje" počas dňa, keď ste vo víre povinností a neviete, kam skôr skočiť.
Na ľavú stranu si hore napíšete dátum, kedy diár píšete. Potom máte na každý jeden deň citát, ktorý vás povzbudí k dobrej nálade. Ďalej si napíšete hneď ráno za čo ste vďační. Píšte tam aj to, čo sa ešte nestalo, pretože si to tak môžete vtiahnuť do svojho dňa a získať to. Dolu si potom napíšete, na čo sa v daný deň najviac sústredíte. Nakoniec si zatvoríte oči a predstavujete si, ako dobre to všetko dopadlo.

Na pravú stranu si píšete večer. Napíšete si tri veci, ktoré vám urobili radosť a pod tým si vyprázdnite svoju myseľ. Tam si napíšete to, čo musíte stihnúť zajtra a tak to môžete vypustiť z hlavy, aby sa vám dobre spalo. Nakoniec si zatvoríte oči a s vďakou v srdci pošlete lásku tým, ktorí vás hnevajú. Predstavujete si ďalší deň, ako všetko dobre dopadne :)
Na konci knižky máte aj miesto na poznámky. Určite ho vypĺňajte a píšte si, ako sa za tých 101 dní cítite. Či ste nejaký deň vynechali a prečo, alebo či ste písali neustále a knižka vám aj pomohla.

Knižka 101 dní šťastia je jedným z najkrajších "zápisníkov", ktoré dokážu zdvihnúť náladu a perfektne naštartovať či ukončiť deň.

A aby som ukončila text, ktorý som začala písať hore..
Pomaly začína svitať a vy si uvedomujete, že je tu ďalší deň. S čistým štítom môžete začať odznova. Obúvate si topánky, otočíte sa a s úsmevom kráčate domov, k svojim najbližším, aby ste im povedali, ako ich máte radi. Pretože na konci je aj tak najdôležitejšia len rodina.

16 komentárov :

  1. Tak takéto knihy sú presne to, čo by som si v kníhkupectve kúpila. Milujem knihy o živote, šťastí, motivácii. Nedávno som si kúpila knihy Veľké kúzlo a Jedz,modli sa a miluj a veľmi sa teším, keď sa už do nich pustím.♥ Túto si tiež určite kúpim, vdaka za tip! :)

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že som ti dala nejaký tip! :) Určite si ju kúp, budeš s ňou veľmi spokojná :) Ja som takisto veľkým závislákom na takýchto knihách a zápisníkoch. Jedz, modli sa a miluj som videla ako filmové spracovanie, no myslím, že kniha musí byť ešte lepšia :)

      Odstrániť
  2. great blog =)
    following each other?

    have a nice weekend :)

    http://lacolorfulpassion.blogspot.de/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miluju takovéhle knížky, děkuju za tip :) A ten pocit, co si popisovala na začátku moc dobře znám a horko asfaltu večer miluju :)

    https://thewaybya.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Knížka má super nápad a zabývá se skvělou věcí a ten pocit asfaltu moc dobře znám, ale nemohla bych ji mít, mám ráda takové knihy, ale pak mi doma jen leží, protože jsem líná...

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím sa priznať, že na niektoré takéto veci zabúdam, ale spravila som si z toho zvyk, že ráno vstanem, zapíšem a večer takisto :) Teraz počas leta je to ešte lepšie, pretože sa nikam neponáhľam :)

      Odstrániť
  5. Skvělý nápad, já mám doma takový sešítek vděčnosti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To vidím poprvé.
    Já měla One line day a moc mi to nevydrželo.

    Prolhaná Mrcha

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Awww...wonderful! Thank you for this inspiration late at night ! :)))....very intersting and I really would like to read it! ;) Have a nice evening and best wishes from hotel kalterer see ( http://www.seeleiten.it )...yours Maria ;9 <3

    OdpovedaťOdstrániť
  8. I like this kind of journal. It's easy to fill in because they will guide you with their questions. Nice post! :)

    Homed: Life in Sugar & Spice

    OdpovedaťOdstrániť
  9. to je super knizka, malo by to byt skolopovinne :)

    www.petitejardin.sk

    OdpovedaťOdstrániť