SOCIAL MEDIA

#fitfood

26. marca 2017
Keď sa povie zdravé jedlo, čo vás napadne ako prvé? U mňa to je najmä ovocia a zelenina. Zeleninu síce nekonzumujem v takom množstve ako ovocie, no aj tá má u mňa v jedálničku dostatočné zastúpenie. Okrem toho ma potom napadnú všelijaké mňamky, ktoré si varím alebo aj proteinové tyčinky, ktoré mám veľmi rada, no nekonzumujem ich veľmi často. Dnes mám pre vás veci, ktoré mi nesmú chýbať doma či už v chladničke alebo niekde v skrinke :) Ešte predtým hovorím, že fotky nie sú moje, sú z Tumblr alebo We♥It :)



Banány
Ako prvé sú banány, ktoré mi doma nesmú nikdy chýbať. Je to moje obľúbené ovocie. Milujem ich a dokázala by som ich zjesť aj niekoľko kilogramov denne :D Dávam si ich do ovsenej kaše, do jogurtov alebo ich jem len tak. Skúšali ste niekedy už banánovú zmrzlinu? Stačí len dať zamraziť banány a pomixovať ich. Je to fakt skvelé. Občas do toho pridám kakao, aby som trochu zmenila chuť, no v lete si túto banánovú zmrzlinu robím veľmi rada. 
  

Jogurt
Najlepšie biely alebo klasický tvaroh. Som vyznávačom jogurtov. Milujem kombináciu ovsených vločiek, jogurtu, ovocia a chia semienok. Všetko toto dám do pohárika a do chladničky na noc. Je to vážne skvelá kombinácia. Všetky chute sa premiešajú. Musím však povedať, že mám veľmi rada aj ochutené jogurty, ktoré však nejem každý deň, keďže obsahujú dosť cukru. Občas si ich však veľmi rada dám :) 

Celozrnné pečivo
Síce sa snažím nejesť pečivo úplne každý deň, niekedy je vhodné zaradiť aj to celozrnné pečivo do stravy. Mám ho rada napríklad s avokádom, s rastlinnou nátierkou (ako napríklad z Lidl alebo od značky Lunter), s vysokopercentnou šunkou alebo s nejakým syrom. Samozrejme nesmie chýbať ani zelenina. 

Zelenina a ovocie
Zelenina a ovocie rôzneho druhu musí byť u nás v chladničke vždy. Každý ju má rád a preto ju jeme k úplne všetkému :) Ja osobne milujem paradajky, žltú či červenú papriku, ľadový šalát, uhorky alebo mrkvu. Mrkvu dokážem chrúmať aj len tak :) Z ovocia sú to už spomínané banány, no aj jablká, jahody, mango, ananás a myslím, že úplne všetko. Neexistuje asi ovocie, ktoré by som nemala rada :) 
 

Horká čokoláda
Po obede mám vždy chuť na niečo sladké. V tomto prípade prichádza na scénu horká čokoláda, ktorá skvelo splní všetky moje požiadavky. Milujem čokolády z Lidl, kde sú za skvelé ceny, ale aj napríklad Lind alebo Tesco Finest. Všetky tieto mám vždy doma a nejako ich mením. Výborné sú aj rôzne iné druhy ako napríklad horká čokoláda s kúskami karamelu (z Lidla je najlepšia a milujem ju, dokázala by som ju zjesť na posedenie, čo zas tak dobré nie je :D), s nejakým ovocím ako napríklad kúskami jahôd alebo malín. Nemám však rada plnené čokolády nejakým krémom.   
 

25 komentárov :

  1. toto ako keby si písala obsah mojej kuchyne a chladničky :D presne tietoo veci mávam tak 99% všetkých dní :) jogurt,ovsené vločky a banán sú základ na každé ráno, zelenina,celozrnné pečivo k obedu a horká čokoláda poobede ako dezert :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, ovsené vločky s jogurtom a banánom sú skvelou kombináciou! :)

      Odstrániť
  2. S tou ovocem a zeleninou to mám stejně, také jím víc ovoce a banány jsou u mě na prvním místě :D

    SmileThess

    OdpovedaťOdstrániť
  3. This just proves that healthy food looks delicious.Have you heard of plantains?

    PS: Do you have a SnapChat account I could follow? If so,could you follow me back: bakingboutique.

    #sweetreats xxx www.bakingboutiquebirds.blogspot.co.uk.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wow, really nice pictures and really healthy food.
    Best wishes
    Sassi

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja sa poslednú dobu snažím jesť zdravo :) Pečivo som takmer úplne vysadila, ale ak mám chuť, tak si ho proste dám :) Tak isto preferujem celozrné alebo špaldové.
    A banány nepatria k môjmu úplne obľúbenému ovociu, ale také banánové lievance mám veeeľmi rada.
    World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Výhodou banánov je najmä to, že sa z nich dá spraviť naozaj veľmi veľa receptov :) Pečivo nie je nijakým zabijakom, takže občas je super alternatívou nejakého jedla :)

      Odstrániť
  6. this looks so yummy
    www.marylee31.blogspot.com
    x

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Určite sú to presne tieto veci, o ktorých si napísala. Musím sa však priznať, že nie som veľkým fanúšikom zdravej stravy, aj keď asi by som to mala upraviť.

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám rada zdravú stravu, ale nijako to "nehrotím". Jem z úplne všetkého, no tieto sú moje obľúbené zdravé potraviny :)

      Odstrániť
  8. Yum, it all looks so tasty!
    Have a lovely day :)
    Rosanna x
    Rose's Rooftop

    OdpovedaťOdstrániť
  9. I'm not a fan of bananas, but it's a must have in my diet. Otherwise, I'd get all the cramps in the world.

    Also, you have a great taste in chocolate. Lidl is sooooooo delish! <3 <3

    OdpovedaťOdstrániť
  10. This is making me crave some fresh fruits now. Yum!!

    Tina
    www.justatinabit.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. super článok, raňajky z tohto síce nemávam často, no ak už k tomu príde tak vždy si ich poriadne vychutnám :)

    Desire fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Now I want to have immediately fresh fruits :)
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Jestli si ještě nezkoušela, tak rozhodně zkus banán s tvarohem, to je největší pecka :D jinak banánovou zmrzlinu miluju a v telých měsících bych ji mohla jíst každý den. Já jsem třeba milovník pomerančů, lesního ovoce a jablek. Samozřejmě i banány. Co ještě miluju je toast s avokádem, po tom se vžně můžu utlouct :D
    Snažím se jíst tak nějak zdravěji, no ne vždycky mě to jde. Každopádně zeleninu bych chtěla do jídelníčku zařadit mnohem více, než to mám teď aktuálně. Stejně vždycky budu upřednostňovat a více milovat ovoce (až na meloun, to je jediná zelenina, kterou byhc mohla jíst pořád).
    A co se hořké čokolády týče, tak snesu jen 70%, když už má více procent, tak mi moc nechutná :D dobrý článek :)
    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Když se řekne zdravé jídlo napadá mě jako první ovesná kaše. Občas si také dělám bílé jogurty, přesně jak píšeš s chia semínky atd.. a ovoce a zelenina k tomu patří.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Čítal som niekoľko svedectiev o lásce kúzelníka Dr.Ozama o tom, ako pomohol mnohým ľuďom vrátiť ich ex milovníkov do 14 dní. S pozdravom som si myslel, či to bolo skutočné a či tento človek môže naozaj pomôcť vrátiť môj Milenec, ktorého milujem toľko. Rozhodol som sa ho kontaktovať, pretože veľmi milujem svojho priateľa a boli sme od seba pár mesiacov, naozaj mi to tak veľmi chýbalo, skúsil som všetky ostatné prostriedky, aby som ho dostal späť, ale nemohol. Kontaktoval som Dr.Ozama a povedal mi, že môj ex sa vráti ku mne v nasledujúcich 14 dňoch, ak sa veľmi dobre riadim jeho pokynmi. Dr.Ozama potom pochopil, koľko ma miloval a chcel ho späť. Môj ex je teraz späť k mne znova. Keď píšem toto svedectvo práve teraz, som najšťastnejšou dievčaťou na zemi a ja a môj priateľ žijeme šťastný život a naša láska je teraz silnejšia ako to bolo ešte predtým, ako sme sa rozpadli. Všetka vďaka patrí Dr.Ozamovi za nadmernú prácu, ktorú pre mňa urobil, keď mi pomohol vrátiť sa späť so svojim bývalým priateľom. Chcel by som zverejniť poštovú adresu Dr.Ozama a dúfam, že uvidíte toto svedectvo a kontaktujete ho, ak máte milenku, ktorý sa naozaj chcete vrátiť tak zle, môžete ho kontaktovať prostredníctvom ozaspelltemple@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť